Ingrediënten

  • 2 bakjes paddenstoelen voor vlees (2×175 gram)
  • 1,2 kilo magere runderlappen, in blokjes van 2×2 cm
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 75 gram roomboter
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 200 milliliter crème fraîche, beker

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin de uien en de knoflook.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper.
  3. Verhit 1/3 van de boter in een grote braadpan en bak het vlees mooi bruin.Herhaal dit voor 2 tot 3 porties.
  4. Schep het vlees uit de pan. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee.
  5. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat.
  6. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1,5 tot 2 uur zachtjes gaar.
  7. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur en breng de stroganoff op smaak met de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak.

Eet smakelijk!